Túto sobotu sa s našim RIDEPRO X JUNKRIDE Teamom a stánkom zúčastníme otváračky nového dirtparku v Banskej Bystrici, ktorý sme podporili. Dirtpark sa miestni snažili dlhšie spojazdniť, čo sa im podarilo až teraz a vyzerá to super ! Postavený je pumptrack, lajna funboxov, trailsová lajna, resi jump a v pláne je ešte veľká dirtová lajna. Na akciu je pripravená aj malá street BMX zóna. 

Dirpark má na starosti partia FORA LINES na čele s Adamom "Kaktusom" Biloveským a Matúšom "Vosky" Voskárom.  Viac o parku ti prezradí KAKTUS:

Banská Bystrica srdce stredného Slovenska, kde sa momentálne stavá jeden z najvačších dirtparkov na Slovensku. Pôvodná bicrossová dráha zažila pred partiou Fora Lines 3 pokusy opráv a transformácie do formy dirtov. Žiaľ nikdy nie úšpešne. 

Všetko to začalo v roku 2020 kedy sa zistilo že máme nejaké staré povolenia na povrchové úpravy a za jazdením dirtov sa nám nechce každý týždeň cestovať. Dirty boli po predošlej úprave v katastrofálnom stave, zarastené a zakameňované. Postupným získavaním mladých talentov zapálenych pre digging a jazdenie sme odtrávnili a navrhli prvú fázu na rok 2020 ktorá sa dokončila v Októbri. A následne bola uložená na zimný spánok. 

Rok 2021 priniesol spoluprácu a financovanie projektu  mestom Banská Bystrica na rozvoj talentov a mestkých častí. Za čo môžeme ďakovať iniciatíve so strany občianskeho združenia Zelená Fončorda a Občianskej rady bez , ktorých pomoci by sme nedostali grant a nemohli uskutočniť náš sen.

Od minulého roku sme mali postavené lavice a základ na resi ktorý bolo treba upraviť. Plánovali sme postavenie detského pumptracku,  zvačšenie lavíc, konečné dostavanie resi so spúšťačkou a dve trailsové lajny. 

Všetci makali na tom aby všetky lajny boli hotové čo najskor. Prvým krokom bolo zvačšenie lavíc, následné postavenie pumptracku. Po príchode Ivana Prekopa sme si však dali za cieľ ku dvom trailsovym lajnam este jednu najvačšiu z nich. Ktorá začína naskakovákom a pokračuje sériou dvoch rovných dirtov a pokračuje dvomi transfermi. Následné postavenie resi a jej spúšťačky bolo už iba čerešničkou na torte. Plány a postavenie všetkého nám vyšlo idealne až na počasie haha. 

Ako to býva zvykom všetko dobré sa musí raz aj sprístupniť všetkým ľudom takže by som Vás všetkých rád pozval na otvorenie Fora Lines parku do Banskej Bystrice na sobotu 4.9.2021. 

Oficiálne otvorenie dirparku na Moskovskej ulici v Banskej Bystrici. Vítaný je každý s dobrou náladou.
Súťažiť sa bude v kategóriách:
Pumptrack-Odrazadla, BMX, MTB
Lavice- BMX, MTB
Trails- Best Style, Best Line
Resi- Best Trick
Rider of the day
Crash of the day
BMX street jam
Akciu podporili: Mesto Banská Bystrica, Ridepro, Junkride, BikeShop Žubor, Galvanokov Vlkanova, Devonic, BeFly, Yufkareň a OZ Zelena Fončorda

SUPPORT LOCAL TRAIL

SUPPER LOCAL TRAIL je nový projekt pod RIDEPRO, ktorým chceme podporiť stavbu a údržbu Slovenských trailov, tak ako sme podporili Fora Lines a ďalšie traily a parky, o ktorých vás budeme informovať. Cieľom projektu je zároveň inšpirovať ďalších ľudí k starostlivosti o svoje lokálne traily. Nech to jazdí !

Komentáre (0)

Žiadne komentáre