V Šuranoch v Junkride Freestyle Parku rozširujeme záber športov, ktorým sa venujeme a okrem BMX a MTB nájdete v našom novom e-shope RIDEPRO.sk aj ďalšie športy ako skate a kolobežky. V našom freestyle parku vyrástla partia mladých scoot jazdcov, ktorí jazdia pod názvom Scoot4Life. Na čele tejto crew je Roman Vitek s ktorým sme sa dali dokopy a tak vzniká RIDEPRO Scoot4Life. Celé to štartujeme nadupaným editom od Romana natočeným v našej hale tak to sleduj !

Nazdar Roman, za začiatok nám trochu opíš tvoje jazdenie, ako si sa dostal k freestyle scooteringu, ako dlho jazdíš, kde najradšej jazdíš a čo ťa na tom najviac baví ?

Všetko sa začalo na Vianoce 2013, kedy som dostal svoju prvú obyčajnú skladaciu kolobežku. Vtedy som už nejaký čas sledoval rôzne BMX videá na youtube a napadlo mi, prečo by sa triky, ktoré ľudia robia na BMX nedali robiť aj na kolobežke. Tak som objavil freestyle scootering. Po pár mesiacoch jazdenia a skákania na obyčajnej kolobežke som zlomil vidlicu. Bol už čas posunúť level, tak mi rodičia kúpili prvú freestyle kolobežku. Od prvého dňa, čo som sa postavil na kolobežku ma rodičia podporujú a som im za to veľmi vďačný. Prvý skatepark, ktorý som navštívil bol, samozrejme, môj lokál - bazén. Pamätám si, ako vtedy namiesto funboxu bola iba labilná drevená rampa. Jeden z prvých ľudí, s ktorými som sa tam zoznámil bol Viktor Chrenko a sme dobrí kamaráti dodnes. Bazén sa za tie roky krásne rozrástol a som rád, že môžem byť toho súčasťou. Aj keď nie je úplne dokonalý, patrí mu veľká časť môjho srdca a vždy sa tam rád vraciam. Neskôr prišla hala, ktorá nás vždy zachránila pred ukrutnou zimou. 

Ako a kedy vznikla Scoot4Life Crew, kto tam patrí a čo ste stihli urobiť za existenciu ?

Spočiatku som jazdil sám, sem-tam sa niekto pridal, no na jar v roku 2016 som spoznal Juraja Šilhavíka a Daniela Zajíčka a spolu sme založili youtube kanál s názvom Scoot4Life Crew. Trojčlenné zloženie Scoot4Life bolo roky rovnaké. Zmenilo sa to až v roku 2019, kedy začali v šuranoch jazdiť nový ľudia. Myšlienka Scoot4Life je jazdenie s dobrými ľuďmi, vzájomné podporovanie a hlavne obohacovanie slovenskej scény o kvalitné scootering videá.

Ako hodnotíš slovenskú scoot scénu, čo je dobré a čo naopak chýba ?

Slovenská scéna je oproti Česku z môjho pohľadu dosť pozadu, no posledné roky sa to tu rozrastá a pribúda stále viac dobrých jazdcov a shopov. Taktiež myslím, že by sa jazdci zo slovenska mali k sebe správať viac priateľsky, ako je to pri bike scéne. Uvítal by som aj viacej kolobežkárskych akcií a podobne, preto prišlo Ridepro, aby všetkým ukázalo, ako sa to robí!

Niekoľko Romanových fotiek

Na akej kolobežke aktuálne jazdíš ?

Momentálne mám dosť streetový setup, aj keď som zástancom hybridného jazdenia, čo znamená jazdiť ako street, tak aj park. V tejto chvíli jazdím Native Saundezy signature dosku a veľmi si ju vychvaľujem. Ďalej tam mám značky ako River wheels, Kubars a Wise. 

Ako prebiehalo natáčanie videa, koľko ti to trvalo a kto ti ho točil a strihal ?

Video sa natáčalo 3 dni. Halu so mal iba pre seba, takže mi nič nebránilo v jazdení. Hlavný kameraman bol Tomáš Hancko. Tomu ďakujem za jeho čas a veľkú podporu. Pár klipov mi natočil aj Marián Paulík  a Samuel Hatina. Edit som strihal ja, hudbu vyberal Tomáš. Natáčanie neskončilo najlepšie, pretože som si v posledný deň pri točení enderu vyvrtol členok, takže som potom musel pracovať len s tým, čo som mal. Tak či onak, stále si však myslím, že môj welcome to Ridepro Scoot4Life edit je najlepší projekt, aký som spravil a ďakujem všetkým, ktorí sa na tom podielali.

Fotka z Bazéna v Šuranoch

Roman Vitek Bazén Šurany

Čo plánuješ do roka 2021 ?

Samozrejme plánujem jazdiť čo najaktívnejśie. Ak nám to situácia v roku 2021 dovolí, chceme so Scoot4Life crew cestovať po slovensku a prinášať kvalitný obsah na Ridepro stránku, youtube a instagram.

Diky za interview Roman, nech sa ti dari !  Na záver môžeš zanechať nejaký odkaz sledovateľom.

Scootering nie je o chorobnej súťaživosti, o egu a o predbiehaní sa. V scooteringu by malo ísť hlavne o priateľstvo a o radosť z jazdenia. Keby mal každý takýto mindset, slovenská scéna by bola na tom podľa môjho názoru oveľa lepšie. Ja taktiež ďakujem za takúto príležitosť a dúfam, že sa Ridepro Scoot4Life v budúcnosti čo najviac rozrastie. Teším sa na plno spoločných projektov.

Súvisiace produkty

Komentáre (0)

Žiadne komentáre